Последни събития

Важна информация за НВО IV клас! Попаднахме в машината на времето на нашия благотворителен концерт днес. Тя ни отведе на неочаквани места. В каменната ера и измислянето на колелото.
На балета „Лебедово езеро“ в изпълнение на 1б клас. В началото на 20век на оперетата „Царицата на чардаша“ с 5 клас. В края на 19 век на задявки край чешмата с 6 клас и ВГ “ Форте „. През втората половина на 20 век в България на “ Златният Орфей“ с 2б клас, на площадката пред блока с 1а клас и на модно ревю на ученически облекла с 4 клас.
Завърнахме се в настоящето с хитове и танци на 2а и 3а клас. Кей поп танц ни представиха момичетата от 5 клас.
Пролетен концерт не може без лазарки, песни и стихове за Великден изпълнени от 4 клас и надежда за още добри дела изпята от 2б клас.
През лабиринта на времето и пространството ни преведоха очарователните водещи Андреа от 5а клас и Александър от 6б клас.
Учениците получиха специален поздрав и доза добро настроение и еуфория от възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм.
 


Коледа, Коледа, пак добре си ни дошла!
Коледни песни в изпълнение на ВГ „Форте“, коледарски наричания за здраве и плодородие от момчетата от 2б,4а и 4б клас и трапеза за Бъдни вечер подредена от 5а и 5б клас събраха всички класове на училищното тържество. Пожелахме си светли празници и щастлива нова година !

Коледарчета от русенското основно училище „Васил Априлов“ посетиха днес своите приятели полицаите от Второ РУ


„С топлина в сърцето“ бе надсловът на благотворителния коледен базар в подкрепа на децата от ЦНСТДМУ „Вяра“. В базара участие взеха учениците от 5-а и 5-б клас от клуб “ Екология и здраве“, учениците от 2-б и 3-а клас. Сумата, която бе събрана е 580 лева. Благодарим от сърце на всички родители, които прегърнаха идеята и отвориха сърцата си, като изработиха прекрасни сладки и солени изкушения. Благодарим и на всички ученици и учители, които уважиха каузата на коледния щанд и така спомогнаха за една по-топла и уютна Коледа за децата от центъра. Бъдете здрави, имайте топлина в семейството, мир, любов и светлина!Весели празници!Ученици от третите класове на ОУ „Васил Априлов“ в Русе с препoдавател Маргарита Петрова се запознаха с работата на спешния телефон. Експерти от Районнен център 112 в града презентираха пред тях обхвата,  функциите и презназначението на услугата 112.

На 24 ноември децата посетиха Центъра, където се срещнаха с операторите и координаторите. Те видяха къде постъпват сигналите, как се отработват и предават към службите за спешно реагиране. Зададоха много въпроси и донесоха подаръци – ръчно изработени картички с пожеляние за здраве и успехи в работата.


Благотворителен коледен базар под надслов „Вълшебна Коледа с баба и дядо“, организираха учениците от 3 а, б класове, на ОУ“Васил Априлов“,гр.Русе. Вдъхновени от идеите на здравната програма „Бързи герои 112“, децата заедно със своите любими баби, направиха вкусни коледни сладки, които предложиха на базара. Освен сладките изненади, посетителите можеха да си купят красиви коледни картички и коледни играчки за елха. Рекламни материали, свързани с програмата се предлагаха безплатно. Така идеите на здравната програма „Бързи герои 112“ достигнаха до още повече. ученици и техните семейства. Със събраните от базара средства ще бъдат закупени енциклопедии и книги със здравна тематика, а също така и спортни принадлежности за третокласниците.

Във вихъра от предпразнични събития включихме и Коледния спортен маратон. Оспорвани футболни срещи в 4 клас, волейболна надпревара в 6 клас и приятелска волейболна драма с отбора на момичетата от ОУ „Тома Кърджиев“ допълниха емоциите към празничното настроение. В заключителните спортни игри петокласниците показаха бързина, сръчност и съобразителност в специалната дисциплина „опаковане на коледни подаръци“. Как са се справили всеки може да види под училищната елха.


Г-жа Маргарита Петрова и „Бързите герои 112“ Александър и Теодор от 3б клас получиха специални международни отличия за активното участие в програмата.
Г-жа Петрова участва в международния форум „Бързи герои“, където представи опита и резултатите постигнати от нея и учениците. За вдъхновението и отдадеността по темата бе наградена със специална грамота.

Чудесно представяне на нашите участници в празника на християнското семейство организиран от Русенска митрополия в Пленарна зала.
Горди сме с момичетата и момчетата, участвали в градското събитие!
 

Европейски ден на спорта
Спорт# Без отпадъци
С динамични спортни надпревари и демонстрации как се събират разделно отпадъци и се опазват природните ресурси учениците от 5 и 6 клас показаха връзката между спорта, екологията и гражданското възпитание.
Игрите, подготвените от М. Крумов, забавляваха и обучаваха участници и зрители.
Бъди активен!
Continue reading „Последни събития“