Последни събития

Важна информация за НВО IV клас! Попаднахме в машината на времето на нашия благотворителен концерт днес. Тя ни отведе на неочаквани места. В каменната ера и измислянето на колелото.
На балета „Лебедово езеро“ в изпълнение на 1б клас. В началото на 20век на оперетата „Царицата на чардаша“ с 5 клас. В края на 19 век на задявки край чешмата с 6 клас и ВГ “ Форте „. През втората половина на 20 век в България на “ Златният Орфей“ с 2б клас, на площадката пред блока с 1а клас и на модно ревю на ученически облекла с 4 клас.
Завърнахме се в настоящето с хитове и танци на 2а и 3а клас. Кей поп танц ни представиха момичетата от 5 клас.
Пролетен концерт не може без лазарки, песни и стихове за Великден изпълнени от 4 клас и надежда за още добри дела изпята от 2б клас.
През лабиринта на времето и пространството ни преведоха очарователните водещи Андреа от 5а клас и Александър от 6б клас.
Учениците получиха специален поздрав и доза добро настроение и еуфория от възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм.
 


Коледа, Коледа, пак добре си ни дошла!
Коледни песни в изпълнение на ВГ „Форте“, коледарски наричания за здраве и плодородие от момчетата от 2б,4а и 4б клас и трапеза за Бъдни вечер подредена от 5а и 5б клас събраха всички класове на училищното тържество. Пожелахме си светли празници и щастлива нова година !

Коледарчета от русенското основно училище „Васил Априлов“ посетиха днес своите приятели полицаите от Второ РУ


„С топлина в сърцето“ бе надсловът на благотворителния коледен базар в подкрепа на децата от ЦНСТДМУ „Вяра“. В базара участие взеха учениците от 5-а и 5-б клас от клуб “ Екология и здраве“, учениците от 2-б и 3-а клас. Сумата, която бе събрана е 580 лева. Благодарим от сърце на всички родители, които прегърнаха идеята и отвориха сърцата си, като изработиха прекрасни сладки и солени изкушения. Благодарим и на всички ученици и учители, които уважиха каузата на коледния щанд и така спомогнаха за една по-топла и уютна Коледа за децата от центъра. Бъдете здрави, имайте топлина в семейството, мир, любов и светлина!Весели празници!Ученици от третите класове на ОУ „Васил Априлов“ в Русе с препoдавател Маргарита Петрова се запознаха с работата на спешния телефон. Експерти от Районнен център 112 в града презентираха пред тях обхвата,  функциите и презназначението на услугата 112.

На 24 ноември децата посетиха Центъра, където се срещнаха с операторите и координаторите. Те видяха къде постъпват сигналите, как се отработват и предават към службите за спешно реагиране. Зададоха много въпроси и донесоха подаръци – ръчно изработени картички с пожеляние за здраве и успехи в работата.


Благотворителен коледен базар под надслов „Вълшебна Коледа с баба и дядо“, организираха учениците от 3 а, б класове, на ОУ“Васил Априлов“,гр.Русе. Вдъхновени от идеите на здравната програма „Бързи герои 112“, децата заедно със своите любими баби, направиха вкусни коледни сладки, които предложиха на базара. Освен сладките изненади, посетителите можеха да си купят красиви коледни картички и коледни играчки за елха. Рекламни материали, свързани с програмата се предлагаха безплатно. Така идеите на здравната програма „Бързи герои 112“ достигнаха до още повече. ученици и техните семейства. Със събраните от базара средства ще бъдат закупени енциклопедии и книги със здравна тематика, а също така и спортни принадлежности за третокласниците.

Във вихъра от предпразнични събития включихме и Коледния спортен маратон. Оспорвани футболни срещи в 4 клас, волейболна надпревара в 6 клас и приятелска волейболна драма с отбора на момичетата от ОУ „Тома Кърджиев“ допълниха емоциите към празничното настроение. В заключителните спортни игри петокласниците показаха бързина, сръчност и съобразителност в специалната дисциплина „опаковане на коледни подаръци“. Как са се справили всеки може да види под училищната елха.


Г-жа Маргарита Петрова и „Бързите герои 112“ Александър и Теодор от 3б клас получиха специални международни отличия за активното участие в програмата.
Г-жа Петрова участва в международния форум „Бързи герои“, където представи опита и резултатите постигнати от нея и учениците. За вдъхновението и отдадеността по темата бе наградена със специална грамота.

Чудесно представяне на нашите участници в празника на християнското семейство организиран от Русенска митрополия в Пленарна зала.
Горди сме с момичетата и момчетата, участвали в градското събитие!
 

Европейски ден на спорта
Спорт# Без отпадъци
С динамични спортни надпревари и демонстрации как се събират разделно отпадъци и се опазват природните ресурси учениците от 5 и 6 клас показаха връзката между спорта, екологията и гражданското възпитание.
Игрите, подготвените от М. Крумов, забавляваха и обучаваха участници и зрители.
Бъди активен!


С искрен патриотичен плам, с родолюбиви сърца и души учениците от ОУ “ Васил Априлов “ поздравяват всички по случай
3 МАРТ с изпълнение на героичните възрожденски песни от всички ученици от I до VII клас.

Програмата “ Бързи герои 112″, в която децата се учат да разпознават признаците на инсулт по интересен и достъпен начин, бе представена от учениците в групата за целодневно обучение във 2 клас под ръководството на Маргарита Петрова пред родители, баби и дядовци. Гости на събитието бяха Елица Хадживълчева- ръководител на програмата, д-р Росица Кръстева от МБАЛ “ Медика“ и Росица Георгиева- началник на РУО -Русе. Второкласниците запознаха всички с признаците на инсулта и най-спешните действия, за да бъде лечим. По забавен, оригинален и емоционален начин дадоха един урок по здраве на своите родители. На финала всички получиха сертификати от ръководителя на програмата и много похвали и аплодисменти от всички гости.
Със сертификати бяха удостоени и всички учители от начален етап, обучавали децата по програмата.

20 февруари
Денят, в който Русе стана свободен.
Учениците от 7а, 6а и 4а клас събудиха родолюбиви чувства у всички със стихове, песни и презентация посветени на деня на освобождението на Русе.Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на открито

 

 


„Времето е в нас и ние сме във времето“
От нашето време и поколение отдадохме почит пред паметта и делото на Апостола на свободата- Васил Левски.Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора, паметник и на открито

 
„Парк на приятелството и любовта “ конструиран от клуб „Лего звезди “ посрещна днес ученици и учители. На входа всеки получи програмиран ключ за парка във формата на сърце, с който да стартира лего люлките.
Оригиналната инициатива изпълнена от г-н Д.Джуров и г-жа Д. Василева създаде настроение и вдъхновение у всички в училище. Любовта и приятелството могат да бъдат открити на неочаквани места.

Може да бъде изображение с 9 души, дете, седнали хора, изправени хора и на закрито


Поздравления за отбора на момчетата от ОУ „Васил Априлов“ за чудесното представяне и спечеленото 3 място по тенис на маса в общинския турнир “ Ученически игри „.
Разбира се, под майсторското ръководство на г-н М. Крумов.таМоже да бъде изображение с ‎6 души, изправени хора, на закрито и ‎текст, който гласи '‎ул. дондуков rp. pyce, Shop.org 716 моб. +359 377 корсаков" 886 ветът на тенис на маса виск GGEK دد andr Turo‎'‎‎
КОЛЕДНИ ПОЗДРАВИ ОТ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ КЪМ ДЕЦАТА ОТ ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ ГРУПИ НА ДГ “ ДЕТЕЛИНА“


ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ОТ КЛУБ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“ С РЪКОВОДИТЕЛ ИРЕНА ТОДОРОВА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ 2А И 2Б КЛАС


КОЛЕДНИ СВЕТЛИНИ

 

 

 


КОЛЕДА- УЮТ, СЕМЕЙСТВО, ТОПЛИНА, ТРАДИЦИИ!

Тези асоциации събудиха учениците от 5а и 5б клас с възстановката на Бъдни вечер, с постните гозби и пожеланията да бъдем по-добри.

Автентичен завършек дадоха коледарите от 1б, 3а и 3б клас.

Благодарим на майките и бабите на петокласниците, на учителките И. Иванова, Р. Маркова, Д. Петрова, Е.Миланова, Ю. Вълчева и Ралица Маркова за това, че събраха семейството на ОУ “ Васил Априлов “ около Бъдника и трапезата в очакване на Рождество.


Коледни танцуващи джуджета конструирани и програмирани от клуб „Лего звезди“ с ученици от 5 и 6 клас.


Здрава, здрава годинчица!

В очакване на коледно-новогодишните празници и в духа на изконните български традиции учениците от 1 а клас и от групата за допълнителна подкрепа проявиха креативност и майсторлък при изработването на сурвачките. С нанизи от пуканки, кравайчета, сушени плодове, стари монети, вълнени конци накичиха дряновото клонче.

Малките творци пожелават на всички хора по света здраве и берекет през Новата 2023 година!


„Здравословното хранене- мисията е възможна“

на това се посветиха учениците от клуб по гражданско образование от 1б клас и клуб „Екология и здраве“ в 5 клас .

На 19.12.2022г те проведоха коледен благотворителен здравословен базар. На специално украсен коледен щанд предложиха здравословни вкусотии направени от тях и родителите им. Целта на базара беше учениците да разберат, че храните изработени със здравословни продукти могат да са истински вкусни. Със събраните средства ще бъдат закупени здравословни храни и плодове за децата от ЦНСТДМУ”Надежда”, които първолаците да им дарят за Коледа. Милите продавачи и гладните купувачи събудиха сладкото коледно очакване у всички.


Коледно ни е!

А, най- хубавото предстои!


Традицията повелява – коледната украса да заблести на Никулден.

Пуснахме коледния дух в училище!


КОЛЕДЕН СПОРТЕН МАРАТОН

Волейболна среща между ОУ „Васил Априлов“ и ОУ“Тома Кърджиев“. Динамична и красива игра от двата отбора, но победата беше на страната на гостите. Нашите момичета за първи път играха в отбор и бяха силно притеснени. Те спечелиха симпатиите и аплодисментите на своите съученици и учители. Показаха качества, потенциал и дух! Победите им предстоят.


Честит празник, учители-будители!

С любов, вяра в идеалите и ценностите, завещани от будителите и сила, за да устоявате на всички пречки, просвещавайте и будете духа на българина!


Със спортен дух, забава и мисъл за природата учениците от IV клас се включиха в Европейския ден на спорта и кампанията „BG Бъди активен“. Г-н М. Крумов предизвика отборите с еко щафетни игри, в които събираха пластмасови отпадъци за време, поливаха дървета в двора и играха еко народна топка. Истинска подкрепа състезателите получиха от първи, втори и трети клас. За отличното представяне бяха наградени от представител на РЗИ-Русе.


На добър час, априловци!


Ръководството на фирма „Кеви М плюс ЕООД“ Ви уведомява, че поръчките за изработването на ученическите униформи за 15.09.2022 год. се приемат до 10.08.2022 год.

Поръчки след тази дата ще се изпълнени след 30.09.2022 год.

Управител: В. Петкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.