Logo prПроектът Dive in the sky („Гмурни се в небето”) има за цел да повиши интереса на учениците към астрономията и да ги мотивира да наблюдават, да изследват и да описват астрономическите обекти и явления. Дейностите по проекта са разнообразни и дават възможност за активно участие на обучаемите при запознаването им със загадките, които крие небето. Акцентът на заниманията през първата година на проекта е насочен към организирането и провеждането на интересни занимания, с цел провикиране любознателността на участниците към космоса. През втората година са предвидени повече научни наблюдения, изследвания и обсъждания на космическите обекти и процеси.

Участници в проекта са: ОУ „Васил Априлов” – Русе, Privatgymasium Liefering (Австрия), Kauno Vyturıo Katalıkıška Vıdurınė Mokykla (Латвия), Escola Secundária de Maria Lamas (Португалия) и Eskişehir Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu (Турция).

За целите на проекта Dive in the sky („Гмурни се в небето”)  е създадена интернет страница www.diveinthesky.net, която дава възможност на учениците и учителите да се регистрират, да споделят резултати от дейностите и да обсъждат публикуваната информация от участниците от различните страни. По този начин всички партньори ще бъдат активни и креативни по време на осъществяването на проекта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.