Групата   Талантливи и сръчни – изобразително изкуство и приложни дейности  от 2 – 4 клас е извънкласна дейност  по интереси. Ръководител на групата е Н. Николова.

Поставени цели:
Развитие на творческите заложби и сръчността на учениците. Повишаване на интереса към изобразителното изкуство и приложните дейности и възможности за изява на училищно и междуучилищно ниво.

Очаквани резултати:
Представяне на продукти изработени от учениците. Демонстриране на умения за изпълнение на различни операции в приложните изкуства и техники в изобразителното изкуство.

  На 13.02.2017г. в ОУ”Васил Априлов”-гр.Русе, стая №115 ЦДО се проведе занятие на клуб”Талантливи и сръчни”.Темата бе свързана с предстоящия празник Свети Валентин.

  Целта на занятието бе чрез творбите на децата да се усети хармонията и красотата в човешките взаимоотношения.Ентусиазирани от предстоящия празник,учениците с любов изработиха пана от сърца,оригами”Влюбените китове”,колажи и рисунки.С помощта на своите родители те направиха „Дървото на любовта”отрупано с разноцветни сърца. На 14.02.всеки родител получи сърце с пожелание.

  Благодарение на активната помощ на родителите бе представена изложба на първия етаж на училището,разкриваща духа на любовта.

  На 20.03.2017г. в ОУ”Васил Априлов”/първи етаж/ бе представена изложба на тема ”ПРОЛЕТ Е!” от клуб”Талантливи и сръчни”. В продължение на няколко часа учениците изготвяха рисунки,апликации и колажи свързани с дългоочакваната пролет.Целта на занятията бе да се внесе свежест във фоаето на училището,да се усети аромата на цветата и красотата на сезона.

  Учениците работиха с разнообразни материали /темперни,акрилни и маслени бои/,откриха възможностите на всеки вид боя и спецификата на работа с нея.

  Изложбата участва като допълнителен декор в пролетния благотворителен концерт на ОУ ”Васил Априлов”,проведен на 03.04.2017г.,предизвиквайки положително емоционално въздействие на ученици,учители и родители.