Последни събития

Чудесно представяне на нашите участници в празника на християнското семейство организиран от Русенска митрополия в Пленарна зала.
Горди сме с момичетата и момчетата, участвали в градското събитие!
 

Европейски ден на спорта
Спорт# Без отпадъци
С динамични спортни надпревари и демонстрации как се събират разделно отпадъци и се опазват природните ресурси учениците от 5 и 6 клас показаха връзката между спорта, екологията и гражданското възпитание.
Игрите, подготвените от М. Крумов, забавляваха и обучаваха участници и зрители.
Бъди активен!


С искрен патриотичен плам, с родолюбиви сърца и души учениците от ОУ “ Васил Априлов “ поздравяват всички по случай
3 МАРТ с изпълнение на героичните възрожденски песни от всички ученици от I до VII клас.

Програмата “ Бързи герои 112″, в която децата се учат да разпознават признаците на инсулт по интересен и достъпен начин, бе представена от учениците в групата за целодневно обучение във 2 клас под ръководството на Маргарита Петрова пред родители, баби и дядовци. Гости на събитието бяха Елица Хадживълчева- ръководител на програмата, д-р Росица Кръстева от МБАЛ “ Медика“ и Росица Георгиева- началник на РУО -Русе. Второкласниците запознаха всички с признаците на инсулта и най-спешните действия, за да бъде лечим. По забавен, оригинален и емоционален начин дадоха един урок по здраве на своите родители. На финала всички получиха сертификати от ръководителя на програмата и много похвали и аплодисменти от всички гости.
Със сертификати бяха удостоени и всички учители от начален етап, обучавали децата по програмата.

20 февруари
Денят, в който Русе стана свободен.
Учениците от 7а, 6а и 4а клас събудиха родолюбиви чувства у всички със стихове, песни и презентация посветени на деня на освобождението на Русе.Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на открито

 

 


„Времето е в нас и ние сме във времето“
От нашето време и поколение отдадохме почит пред паметта и делото на Апостола на свободата- Васил Левски.Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора, паметник и на открито

 
„Парк на приятелството и любовта “ конструиран от клуб „Лего звезди “ посрещна днес ученици и учители. На входа всеки получи програмиран ключ за парка във формата на сърце, с който да стартира лего люлките.
Оригиналната инициатива изпълнена от г-н Д.Джуров и г-жа Д. Василева създаде настроение и вдъхновение у всички в училище. Любовта и приятелството могат да бъдат открити на неочаквани места.

Може да бъде изображение с 9 души, дете, седнали хора, изправени хора и на закрито


Поздравления за отбора на момчетата от ОУ „Васил Априлов“ за чудесното представяне и спечеленото 3 място по тенис на маса в общинския турнир “ Ученически игри „.
Разбира се, под майсторското ръководство на г-н М. Крумов.таМоже да бъде изображение с ‎6 души, изправени хора, на закрито и ‎текст, който гласи '‎ул. дондуков rp. pyce, Shop.org 716 моб. +359 377 корсаков" 886 ветът на тенис на маса виск GGEK دد andr Turo‎'‎‎
КОЛЕДНИ ПОЗДРАВИ ОТ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ КЪМ ДЕЦАТА ОТ ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ ГРУПИ НА ДГ “ ДЕТЕЛИНА“


ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ОТ КЛУБ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“ С РЪКОВОДИТЕЛ ИРЕНА ТОДОРОВА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ 2А И 2Б КЛАС


КОЛЕДНИ СВЕТЛИНИ

 

 

 


КОЛЕДА- УЮТ, СЕМЕЙСТВО, ТОПЛИНА, ТРАДИЦИИ!

Тези асоциации събудиха учениците от 5а и 5б клас с възстановката на Бъдни вечер, с постните гозби и пожеланията да бъдем по-добри.

Автентичен завършек дадоха коледарите от 1б, 3а и 3б клас.

Благодарим на майките и бабите на петокласниците, на учителките И. Иванова, Р. Маркова, Д. Петрова, Е.Миланова, Ю. Вълчева и Ралица Маркова за това, че събраха семейството на ОУ “ Васил Априлов “ около Бъдника и трапезата в очакване на Рождество.


Коледни танцуващи джуджета конструирани и програмирани от клуб „Лего звезди“ с ученици от 5 и 6 клас.


Здрава, здрава годинчица!

В очакване на коледно-новогодишните празници и в духа на изконните български традиции учениците от 1 а клас и от групата за допълнителна подкрепа проявиха креативност и майсторлък при изработването на сурвачките. С нанизи от пуканки, кравайчета, сушени плодове, стари монети, вълнени конци накичиха дряновото клонче.

Малките творци пожелават на всички хора по света здраве и берекет през Новата 2023 година!


„Здравословното хранене- мисията е възможна“

на това се посветиха учениците от клуб по гражданско образование от 1б клас и клуб „Екология и здраве“ в 5 клас .

На 19.12.2022г те проведоха коледен благотворителен здравословен базар. На специално украсен коледен щанд предложиха здравословни вкусотии направени от тях и родителите им. Целта на базара беше учениците да разберат, че храните изработени със здравословни продукти могат да са истински вкусни. Със събраните средства ще бъдат закупени здравословни храни и плодове за децата от ЦНСТДМУ”Надежда”, които първолаците да им дарят за Коледа. Милите продавачи и гладните купувачи събудиха сладкото коледно очакване у всички.


Коледно ни е!

А, най- хубавото предстои!


Традицията повелява – коледната украса да заблести на Никулден.

Пуснахме коледния дух в училище!


КОЛЕДЕН СПОРТЕН МАРАТОН

Волейболна среща между ОУ „Васил Априлов“ и ОУ“Тома Кърджиев“. Динамична и красива игра от двата отбора, но победата беше на страната на гостите. Нашите момичета за първи път играха в отбор и бяха силно притеснени. Те спечелиха симпатиите и аплодисментите на своите съученици и учители. Показаха качества, потенциал и дух! Победите им предстоят.


Честит празник, учители-будители!

С любов, вяра в идеалите и ценностите, завещани от будителите и сила, за да устоявате на всички пречки, просвещавайте и будете духа на българина!


Със спортен дух, забава и мисъл за природата учениците от IV клас се включиха в Европейския ден на спорта и кампанията „BG Бъди активен“. Г-н М. Крумов предизвика отборите с еко щафетни игри, в които събираха пластмасови отпадъци за време, поливаха дървета в двора и играха еко народна топка. Истинска подкрепа състезателите получиха от първи, втори и трети клас. За отличното представяне бяха наградени от представител на РЗИ-Русе.


На добър час, априловци!


Ръководството на фирма „Кеви М плюс ЕООД“ Ви уведомява, че поръчките за изработването на ученическите униформи за 15.09.2022 год. се приемат до 10.08.2022 год.

Поръчки след тази дата ще се изпълнени след 30.09.2022 год.

Управител: В. Петкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.